Fidelix Partners Netherlands

Neem contact op met onze lokale agent

Wilt u samenwerken met Fidelix?


Fidelix beschikt over een uitgebreid netwerk van partners over de hele wereld. Sommige van deze partners werken in een specifieke regio of met een specifiek deel van ons portfolio, maar al deze partners hebben één ding gemeen: Ze vertrouwen op Fidelix-technologie voor de beste oplossingen op het gebied van gebouwautomatisering.

Wereldwijd. Persoonlijk. Snel. Exact.


We snappen dat goede techniek alleen waarde heeft als deze gecombineerd wordt met goede service. Enige ondersteuning nodig na aankoop van een product? Of meer uitgebreide engineering ondersteuning van uw complexe project? Geen verzoek gaat ons te ver.
Voor sommige van onze partners doen we alle programmering en stellen we complet aansluitschema’s op. Aan andere partners leveren we modules, sensoren, actuatoren en programmatuur in een complete systeemkast. Maar we hebben ook veel partners aan wie we enkel onze hardware leveren en die zelf alle configuratie, programmering en inbedrijfstelling doen. De keus is aan u!

Uw behoefte bepaalt onze ondersteuning.


Ons exportteam, bestaande uit gekwalificeerde en meertalige ingenieurs, zal er alles aan doen om uw projecten net zo soepel te laten verlopen als de grote en kleine projecten die we met een eigen projectorganisatie hier in Finland uitvoeren. Daarom kunnen we u ook goed helpen bij elke stap van uw project: We produceren niet alleen goede controllers, sensoren en modules, maar we installeren en gebruiken ze dagelijks in onze eigen projecten in Finland en Zweden. Meer dan 10.000 voltooide projecten zijn het beste bewijs voor de kwaliteit van onze producten en onze praktische ervaring met deze producten. Vrijwel het gehele portfolio is ‘Made in Finland’ en ons gehele R&D team is dan ook beschikbaar voor specifieke vragen, uitdagingen of wensen!

Onze veelzijdige GBS-controllers, I/O-modules, ruimteregelaars en touch-displays worden gebruikt in een groot aantal gebouwautomatiseringssystemen. Ze zijn niet alleen ontworpen om eenvoudig te installeren, maar ook om uw eindgebruikers, de eigenaren van de gebouwen, in control te laten zijn. Ons portfolio is in te zetten als een compleet GBS-systeem, maar ook modulair als onderdeel van systemen van derde partijen.


Dankzij onze ervaring en kennis op het gebied van integratie begrijpen we de uitdagingen en perspectieven van onze partners tot in de kern.


We hebben in totaal meer dan 30.000 gebouwautomatiseringsprojecten voltooid, van kleine installaties tot systemen met meer dan 100.000 datapunten. Hotels, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, industriële sites, winkelcentra en wooncomplexen – Fidelix systemen voelen zich overal thuis.

Fidelix decoration element

Eigen productie. Eigen logisitiek, En daardoor leveren we met een snelheid die u niet gewend bent van een internationaal opererende onderneming.

5 FEITEN OVER FIDELIX

1. Training

We beschikken over een gratis online trainingsplatform dat u kunt gebruiken om uw kennis en vaardigheden over het Fidelix-platform op te doen en bij te houden. We bieden onze partners daarnaast ook op maat gemaakte en gepersonaliseerde training aan om hen in staat te stellen projecten effectief te implementeren. Eén van onze experts is meestal in staat om binnen 2 tot 3 dagen de benodigde kennis op het gebied van programmering en inrichting bij te brengen.

Onze support gaat verder dan alleen het toezenden van een handleiding. We begeleiden onze klanten door het programmeerproces. In de meeste gevallen is de training gebaseerd op een specifiek project met een praktijkgerichte aanpak. We doorlopen de beste mogelijkheden voor programmering en configuratie van het systeem voor uw eigen project. Met behulp van deze gratis training kunt u het rendement van uw project optimaliseren, omdat kostbare fouten en onnodige vertragingen worden voorkomen.

De training kan online of  fysiek worden georganiseerd – wat u maar wilt. Voor online besprekingen kunnen we u vooraf een demosysteem toesturen (bijv. een beeldscherm en een ruimteregelaar), die vervolgens in de online training gebruikt kan worden.

2. Referenties

Met de hulp van onze partners hebben we tienduizenden succesvolle automatiseringsprojecten ontworpen en geïnstalleerd. Ons deskundige advies is altijd afgestemd op uw specifieke behoeften.
Dankzij ons wereldwijde netwerk. worden implementaties lokaal altijd uitgevoerd door gekwalificeerde Fidelix-partners.

3. Levering en voorraad hardware

We hebben een kleine voorraad in België, waardoor we vervangstukken, kleine aantallen extra modules en demoapparatuur snel kunnen verzenden. Voor de demo’s in de Benelux zetten we de hardware al voor u in elkaar, wat betekent dat u het alleen nog maar hoeft uit te pakken, aan te sluiten en van de training te genieten.

Voor grotere projecten verzenden we vanuit Finland, waar we het hele jaar door een goede beschikbaarheid hebben. Omdat we alles non-stop op voorraad hebben voor onze eigen installatieprojecten, kunnen we alle apparatuur voor uw projecten snel en betrouwbaar leveren.

4. Levering vanuit voorraad

Onze software en programmeeromgeving worden steeds intuïtiever. We voegen steeds nieuwe sjablonen toe en de interface wordt momenteel geoptimaliseerd voor eenvoudig programmeren op basis van deze sjablonen. Dit maakt de programmeerinterface eenvoudiger en sneller voor u. Daarnaast kenmerken Fidelix producten zich door de mogelijkheid volledig vrij te programmeren. U wordt niet beperkt.

U staat er nooit alleen voor met onze producten en we zorgen ervoor dat u alle programmeerondersteuning krijgt die u nodig hebt. Onze speciale bibliotheken staan ook tot uw beschikking, indien nodig.


Onze architectuur is heel open en is geschikt voor kleinere en grote projecten. Op basis van open interfaces kunnen onze producten met sensoren, actuatoren en andere veldapparatuur samenwerken. Het assortiment van Fidelix is beperkt, maar veelzijdig in te zetten.

Als u dieper wilt ingrijpen op de mogelijkheden van onze producten, kunt a alle registers vrij programmeren. We gebruiken daartoe een programmeertaal die is gebaseerd op de industriële standaard IEC61131-3.

5. Ondersteuning

We bieden praktische ondersteuning, zowel commercieel als technisch en staan voor u klaar om u van dienst te zijn. U krijgt altijd een vaste contactpersoon toegewezen voor uw project. Deze professional is beschikbaar tijdens en na het project is om u te helpen met al uw vragen.

View our Youtube-channel for product tutorials!

Neem contact op met onze lokale agent

Maarten Mijwaart

Local agent for Netherlands

maarten.mijwaart@fidelix.com +31 6 1973 5553

Guido van Erp

Business Development Manager 

guido.van.erp@fidelix.com +31 6 8394 9278

Reinout Ederveen

Technical Lead

reinout.ederveen@fidelix.com +32 471 692 627